Contact Us: +383 45 654 254

HTML & CSS

september, 2019

HTML & CSSKy trajnim është përgaditur t’ju mësojë që idetë tuaja ti konvertoni në websajte dhe aplikacione tjera funksionale.

more

Event Details

Përshkrimi

Mësoni zhvillimin e webfaqeve duke përdorur HTML dhe CSS. Ky trajnim është përgaditur t’ju mësojë që idetë tuaja ti konvertoni në websajte dhe aplikacione tjera funksionale për nevoja personale apo biznesore duke aplikuar metodat më bashkëkohore. Gjatë këtij trajnimi, ju do te merrni dijen e nevojshme për zhvillimin e frontend web aplikacioneve nga fillimi.

Synimi

Gjatë këtij moduli ju do të:

 • – mësoni konceptet elementare se si funskionon Web-i
 • – merrni kuptim të thellë të teknologjive bazë në Web si HTML dhe CSS

Planprogrami

HTML&CSS – Konceptet Bazike

 • Elementet dhe tags
 • Shfletuesit dhe versionet e HTML
 • Struktura e webfaqës
 • Titujt, paragrafet, listat, linqet, tabelat
 • Formatimi i tekstit
 • Vendosja dhe manipulimi i imazheve në webfaqe
 • Vendosja e formularëve dhe përdorimi i tyre
 • Hyrje në CSS
 • Sintaksa e CSS
 • Mënyrat e targetimit të elementeve të HTML
 • Klasat dhe ID-at
 • Përdorimi i atributeve të CSS për stilizimin e elementeve të HTML
 • Floating
 • Modeli i kutisë – kufizimet, padding dhe margin
 • Pozicionimet
 • Përdorimi i fonteve në CSS , Google Fonts, aplikimi i fonteve të veqanta
 • Grupimi i elementive dhe reshtimi i tyre
 • Selektorët dhe pseudo klasat

Time

Year Around Event (2019)

Location

Prishtine

St. Ilaz Kodra SU6/9 L-A-000 1, Pristina 10000

© Devsize. All rights reserved.
X