Contact Us: +383 45 654 254

Përshkrimi

Nëse dëshironi të bëni karierë në “Internet of Things”: një teknologji në zhvillim, atëherë ky kurs është për ju. Ju do të mësoni gjithçka prej kontrollerëve të nivelit të lartë deri të dizajnimi i paneleve interaktive

Definicioni i “Internet of Things”:

Internet of Things apo Interneti i Gjërave është një term i përgjithshëm i cili përdoret për pajisjet që komunikojnë nëpërmjet rrjetit me qëllimi të Monitorimit, Analizimit dhe Kontrollimit pa ndonjë ndërhyrje njerëzore. Më shumë rreth definicionit dhe koncepteve do të mësoni gjatë kursit, në veqanti per tre aspektet e IoT: Monitorimi, Analizimi dhe Kontrollimi

Ky kurs është i bazuar në metodologjinë e të mësuarit duke i bërë gjërat (Learn by Doing) gjatë të cilit do të beni zhvillimin e projekteve të ndryshme

Çfarë ju do të mësoni?

 • Do të kuptoni çfarë është Interneti i Gjërave (Internet of Things)?
 • Përdorimin e disa pajisjeve fizike si Arduino dhe Raspberry Pi
 • Dizajnimin e paneleve atraktive për aplikacione të ndryshme
 • Kontrollimin e pajisjeve shtëpijake prej kudo në botë
 • Dizajnimin e disa aplikacioneve të IoT

Parakushtet

 • Njohuri bazike të programimit
 • Është e rekomanduar të keni njohuri bazike te elektronikes dhe qarqeve elektrike
 • Te keni qasje ne Raspberry Pi ose Arduino

Planprogrami

 • Hyrje në IoT (Internet of Things)
  • Përkufizimi i saktë i IoT
  • Çfarë janë “gjërat” në ItO?
 • Disa shembuj të aplikacioneve të IoT
 • Çfarë është struktura e IoT?
  • Diagrami i përgjithshëm i bllokut
  • Roli i mikro-kontrollerëve
  • Si komunikojnë Gjërat?
 • Elektronikë Themelore
  • Sinjalet analoge dhe dixhitale
  • Tensioni dhe voltazhi
  • Disa qarqe themelore
 • Lidhja e sensorëve me IoT
 • Lidhje Wireless
  • Access Point dhe Web Server
 • Hyrje në Arduino
  • Përshkrimi teknik i Arduino
  • Konfigurimi i Arduino IDE
  • Blinking LED
  • Leximi i butonit
 • Hyrje ne Raspberry Pi
  • Përshkrimi teknik i Raspberry Pi
  • Raspberry Pi Vs Arduino
  • Sistemet Operative për RPi
  • Përgatitja e kartës SD për Pi
  • Lidhja e Raspberry Pi si PC
 • Programimi në Python & GPIO (General-purpose input/output)
  • Bazat e programimit në Python
  • Kontrollimi i GPIO me Python

Course Curriculum

No curriculum found !

Register
Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

About Us

Devsize is the next smartcode project and platform that aims to provide enhanced programs, professional training in various areas of the classroom and online. Training for staff, office and other locations outside of central Prishtina, with schedules and times suitable to the needs of students.

Contact Us

If you have any questions, feel free to contact us. We will answer all your questions as soon as possible.

 •  St. Ilaz Kodra SU6/9 L-A-000 1, Pristina 10000
 •  info@devsize.com
 •  +377 45 654 254
© Devsize. All rights reserved.
X